ZF 24

Scandalul posibilului trafic de arme in care apare numele presedintelui Basescu a ajuns in Taiwan. Mircea Basescu pentru Gandul: Sunt aceleasi povesti marinaresti

21.01.2010, 14:30 135

Ministerul Apararii din Taiwan ar fi anuntat ca va demaraactiuni judiciare in cazul in care se confirma acuzatiilejurnalistilor de la revista "Next" privind un presupus caz detrafic de armament vechi catre Angola, prin intermediul familieipresedintelui Romaniei, informeaza Gandul. Conform publicatiei, Mircea Basescu,fratele presedintelui roman Traian Basescu ar fi orchestratreambalarea unei cantitati de munitie veche taiwaneza, destinatadistrugerii in Bulgaria, si vanzarea acesteia catre o grupareterorista din Angola.

Peste 8.000 de tone de grenade, mine si alte tipuri de munitieveche urmau sa fie distruse. Din aceasta cantitate, 1.884 de toneau fost deturnate spre Angola, via Romania, inaintea alegerilorprezidentiale de anul trecut, scrie Next.

Foarte linistit, Mircea Basescu declara, pentru Gandul, ca nuexista, de fapt, nicio ancheta si ca aceasta nu va exista, deoarecearticolul din Next se bazeaza pe aceleasi "povesti marinaresti"lansate de Sorin Rosca Stanescu, fostul director al fostuluicotidian Ziua, pe blogul sau. Despre acuzele facute la adresa frateluipresedintelui Basescu in presa taiwaneza cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO