ZF 24

Scandalul Ziua Tineretului: Unul din actionarii firmei Compania de Publicitate Mark, care a primit 280.000 de euro, autorul sloganului "Ciuc, inca una si ma duc"

19.06.2009, 15:43 397

Ministerul Tineretului si Sportului condus de Monica Iacob Ridzi este acuzat in mass media ca a cheltuit nejustificat 630.000 de euro cu doua spectacole si promovarea acestora de Ziua Tineretului, 2 mai. Banii au fost platiti catre doua firme cu actionari comuni, Artisan Consulting (care a primit 350.000 de euro) si Compania de Publicitate Mark (care a primit 280.000 de euro).

Despre actionarii celor doua firme, Artisan Consulting (Nica-Udangiu George-Razvan, Georgescu Marian, Iacobescu Bogdan Petre, fiecare cu 33% din actiuni) si Compania de Publicitate Mark (cei trei de la Artisan Consulting plus Negrea Cristian-Marius, fiecare cu 25%), se cunosc putine lucruri.

Conform Registrului Comertului, Iacobescu Bogdan Petre mai are trei firme, Dabo SRL, Dabo Advertising SRL si CKBB Media Services SRL, iar Negrea Marius Cristian mai detine Hamangia Advertising SRL si 49% din Mark Marketing SRL.

Conform unei prezentari facute de Negrea Marius Cristian la o editie a Olimpiadelor Comunicarii, disponibila la adresa
http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/files/prezentari_conferinte_2006/Marius_Negrea.ppt, el s-a ocupat de lansarea Ciuc "Inca una si ma duc" (Berea dupa bere e placere, care a fost declarat sloganul anului la festivalul AdPrint 99). Negrea Cristian Marius era atunci copywriter la agentia de publicitate Notorius, apoi a lucrat la Grey si in 2004 a devenit director de creatie la agentia DDB, de care s-a despartit in februarie 2007, conform revistei online de publicitate adplayers (http://www.adplayers.ro/articol/Oameni-8/Marius-Sam-Negrea-a-parasit-pozitia-de-Creative-Director-al-DDB-Bucharest-1224.html). Marius Negrea a confirmat datele pentru Ziarul Financiar. "Am fost copywriter la Notorious, copywriter la Grey Worldwide Romania, director de creatie la DDB Bucuresti. Sunt director de creatie si partener in Mark", a spus el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO