ZF 24

Seful AIG: Ne va lua cel putin doi ani pentru a inapoia datoriile catre guvern

21.12.2009, 09:48 19

Asiguratorul american salvat din bani guvernamentali, AmericanInternational Group (AIG), va avea nevoie de cel putin doi anipentru inapoierea datoriilor, beneficiind insa de un stil demanagement agresiv, a declarat CEO-ul companiei Robert Benmoscheintr-un interviu acordat Financial Times.

AIG a fost ajutata cu 180 miliarde dolari din baniicontribuabililor americani, dar Benmosche considera ca inapoiereadatoriei este in vizorul acestuia. "Cu cat avem mai mult timp, cuatat este mai mare probabilittea de a-i inapoia. Iar telul nostrueste sa ii dam pe toti inapoi", a spus el.

Benmosche considera ca stilul sau managerial agresiv este unfactor cheie pentru oprirea caderii companiei, reusind sa refacaincrederea unor angatati demoralizati si rezistand sa faca fatapresiunilor guvernului american de a vinde cat mai repedeactivele.

"Pur si simplu ne spun 'scapam de toate'", a spus Benmosche."Problema pentru mine era ca daca suma partilor este mai mica decatcea a intregului si este nevoie de toata suma pentru ianpoiereabanilor guvernului, atunci nu va merge".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO