ZF 24

Seful fondului suveran de investitii din Abu Dhabi a fost gasit mort la patru zile dupa ce s-a prabusit cu planorul

30.03.2010, 17:18 47

Echipele de salvare au gasit corpul sefului principalului fondsuveran de investitii din Abu Dhabi, la patru zile dupa ce planorulsau s-a prabusit intr-un lac din Maroc, potrivit agentiei de stiriEmirates News Agency, scrie Bloomberg.

Seicul Ahmed bin Zayed Al Nahyan, managing director al Abu DhabiInvestment Authority, a fost dat disparut pe 26 martie, candplanorul sau s-a prabusit la sud de capitala Marocului, Rabat.Pilotul planorului a fost salvat la cateva minute dupa accident,Ahmed bin Zayed fiind dat disparut. Guvernul Emiratelor Arabe Unitea declarat trei zile de doliu incepand cu 31 martie.

Seicul Ahmed era fratele vriteg mai mic al presedinteluiEmiratelor Arabe Unite si al conducatorului din Abu Dhabi, SeiculKhalifa bin Zayed Al Nahyan.

ADIA este unul dintre cele mai importante fonduri suverane dinlume, cu active evaluate la 328 mld. dolari la sfarsitul lui 2008,porivit economistilor de la Consiliul de Relatii Externe din NewYork.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO