ZF 24

Şeful Petrotel Lukoil se pregăteşte pentru încă un an de pierderi: Nici nu se pune problema închiderii. Economia se va redresa. Nu poate continua aşa la nesfârşit

Şeful Petrotel Lukoil se pregăteşte pentru încă un...

Autor: Roxana Petrescu

15.10.2013, 00:06 322
Petrotel Lukoil, una dintre cele trei rafinării care mai funcţionează în România, se pregăteşte pentru un nou an de pierderi şi estimează afaceri în scădere pentru 2013, dar conducerea companiei spune că nu ia în calcul renunţarea la operaţiuni. În perioada 2007-2012 România a pierdut 7 din cele 10 unităţi de rafinare pe care le avea.
 
„Vom prelucra 2 milioane de tone de petrol la Petrotel anul acesta. Estimăm însă un rezultat negativ, iar din cauza faptului că am redus volumul de petrol prelucrat, şi cifra de afaceri pentru anul acesta va fi în scădere comparativ cu anul trecut”, a declarat Andrei Bogdanov, directorul general al Petrotel Lukoil, fără să înainteze însă cifrele bugetate. Rafinăria are o capacitate de 2,4 mi­lioane de tone.
 
Anul trecut, Petrotel Lukoil a avut afaceri de 1,5 miliarde de euro şi o pierdere de 61,5 milioane de euro. În perioada 2007-2012, numărul de angajaţi al companiei s-a înjumătăţit, până la 497 de oameni anul trecut, perioadă în care compania nu a înre­gistrat profit din activitatea din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO