ZF 24

Semanatoarea se va diviza in mai multe firme si va reloca productia

20.07.2007, 19:30 32

Semanatoarea Bucuresti se va diviza, prin transferul unei parti din patrimoniu catre sapte noi firme, iar activitatea de productie a utilajelor agricole va fi relocata.
In urma divizarii, Semanatoarea isi va pastra principalul obiect de activitate, productia de masini si utlaje agricole si forestiere, care va fi insa relocata, potrivit unei hotarari AGA publicata in Monitorul Oficial.
Principalul actionar al companiei este firma MYO-O, cu peste 90% din titluri. Familia Radulea, Ion si Doina, detine 96% din actiunile MYO-O.
Ion Radulea a anuntat, in luna februarie, ca poarta inca negocieri pentru relocarea fabricii de utilaje agricole in afara Bucurestiului, pentru a face loc unui proiect imobiliar cu o valoare estimata la peste 700 de milioane de euro.
Proiectul Sema Park va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 659.000 metri patrati, amenajate pe o suprafata de peste 42 de hectare.
Costurile de relocare a fabricii de utilaje agricole, care functioneaza in zona Grozavesti din Capitala, sunt de peste cinci milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO