ZF 24

Senatul a aprobat legea de privatizare a Automobile Craiova fara a astepta decizia CE

13.02.2008, 15:25 11

Plenul Senatului a adoptat astazi proiectul de Lege privind privatizarea Automobile Craiova, aproband astfel preluarea acestei societati de catre compania Ford, la cererea presedintelui Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax.

Proiectul a fost a aprobat, cu 56 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Actul normativ nu figura pe ordinea de zi a Senatului, introducerea sa spre dezbatere fiind aprobata la inceputul sedintei de plen.

Presedintele Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, a completat, la randul sau, ca autoritatile romane sunt "optimiste" cu privire la raspunsul Comisiei Europene, astfel ca trebuie sa se ofere companiei Ford posibilitatea de a incepe procedurile de preluare, din luna martie. "Viteza de realizare a investitiei este o problema vitala", spus Vladescu.

Senatorul PSD Serban Mihailescu a precizat ca si Comisia economica a dat aviz favorabil.

Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional in cazul acestui act normativ fiind Camera Deputatilor.

Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa ceara Senatului reluarea dezbaterilor la proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, discutii suspendate din luna octombrie, dupa ce Comisia Europeana a lansat o investigatie pentru posibile ajutoare de stat ilegale acordate grupului american Ford.

Comisia Europeana a lansat, in octombrie 2007, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford. Comisia a cerut Romaniei sa suspende orice subventii ilegale pana la finalizarea investigatiei.

Comisarul european Leonard Orban a declarat, luni, la Bucuresti, ca "in scurt timp" se va lua o decizie in legatura cu Automobile Craiova, pe baza unei analize care va viza posibile ajutoare de stat atat la nivel regional, cat si pentru restructurare.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO