ZF 24

SIAB 2007, o expozitie aproape stiintifico-fantastica!

07.10.2007, 01:45 15

Asa arata Salonul International Auto deschis la Bucuresti! Constructorii de masini se intrec anul acesta in prototipuri venite parca din viitor, dar si in limuzine exagerat de scumpe.

Masinile noi incep sa semene tot mai mult cu navele spatiale. Ford, de exmplu, a adus in Romania conceptul Iosis X. Si francezii vin cu un concept, de data aceasta de mini-SUV: Koleos, prima masina 4 X 4 de la Renault. Prototipul are si un sistem inteligent prin care masinile vor vira si cu rotile din spate.

"Sistemul activ este un sistem care se permite modificarea unghiurilor de bracaj ale rotilor din fata si din spate in functie de unghiul volanului si de viteza. Scopul este usurarea manevrelor la viteza mica si crestere stabilitatii in viraje la viteze mari", spun reprezentantii Renault.

Si cum competitia pe piata mini-SUV-urilor se incinge, cei de la Volvo au venit si ei cu XC-60 Concept.

Toate aceste modele nu sunt de vanzare, insa gasiti la SIAB si masini pentru pamantenii cu dare de mana. De exemplu, noul Masserati Grand Turismo sau vedetele de la Bentley si Lamborghini. Sa nu credeti insa ca aveti nevoie neaparat de o limuzina daca vreti sa faceti impresie.

Salonul Auto de la Bucuresti este deschis pana pe 14 octombrie. ProTV

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO