ZF 24

SIF Banat-Crisana sustine ca grupul de la BT detine 12,4% din actiuni

21.04.2009, 19:22 32

Conducerea SIF Banat-Crisana (SIF1) a revenit cu precizari la inchiderea sedintei de tranzactionare privind suspendarea drepturilor de vot ale grupului de investitori de la Banca Transilvania in cadrul adunarii generale a actionarilor de la SIF de vineri, 24 aprilie.

Potrivit raportarii SIF1, grupul de investitori care sunt prezumati a actiona in mod concertat cu Banca Transilvania detine 12,43% din capitalul SIF, iar voturile lor au fost limitate la 1%. Reprezentantii SIF1 nu au publicat si lista cu investitorii care au dreptul de vot suspendat.

Presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a declarat pentru ZF ca nu a fost informat de aceasta decizie si nici nu stie care sunt entitatile si persoanele carora li s-a suspendat dreptul de vot.

Raportarile anterioare, de la sfarsitul lui 2007, indicau ca Banca Transilvania si persoanele implicate, respectiv entitati din cadrul grupului si persoane din conducerea bancii, detineau 7,51% din actiunile SIF.

Trei membri ai conducerii Bancii Transilvania candideaza pentru locuri in Consiliul de Administratie al SIF1.

Conducerea SIF a mai suspendat drepturile de vot de peste 1% ale unor investitori care actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu, care detin 2,06% din capitalul SIF. Spre deosebire de prima raportare, SIF1 a anuntat ca a limitat dreptul de vot la 1% si in cazul fondului de investitii Broadhurst Investment, care detine 1,189% din capitalul SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO