ZF 24

Sobolewski, BVB: Investitorii străini nu au pe listă România, dar merg pe pieţe precum Zimbabwe şi Bangladesh

Sobolewski, BVB: Investitorii străini nu au pe listă...

Autor: Roxana Pricop

06.11.2013, 00:08 467
Principala provocare pentru CEO-ul polonez al Bursei de Valori Bucureşti este con­vingerea investitorilor stră­ini care au subscris în oferta Romgaz prin GDR-uri la Lon­dra să îşi deschidă conturi şi să tran­zac­ţioneze acţiunile la Bucureşti.
 
„Listarea Romgaz nu s-a încheiat pen­tru noi, vom încerca să îi con­vin­gem pe deţi­nă­torii de GDR-uri să le con­ver­teas­că în acţiuni astfel încât să avem în­treaga lichiditate Romgaz pe piaţa lo­cală“, a declarat Sobolewski într-un in­terviu acordat ZF.
 
 
Cea mai mare ofertă din istoria bur­sei a adus în conturile bugetului de stat 1,7 miliarde de lei (391 mil. euro) pen­tru 15% din acţiunile Romgaz. Mai mult de o treime din această sumă a pro­venit de la investitorii străini care au cum­părat acţiunile Romgaz sub formă de certificate de depozit (GDR-uri). Aces­te certificate se vor tranzacţiona pe bursa de la Londra. Restul de 64% din acţiunile Romgaz au fost achizi­ţio­nate direct ca acţiuni care vor fi tranzac­ţionate la bursa de la Bucureşti.
 
Deşi listarea prin GDR-uri la Londra a fost motivată de oficialii gu­ver­nului drept modalitate de acce­sare a unei baze noi de investitori străini, GDR-urile ar putea afecta lichiditatea companiei pe bursa de la Bucureşti, iar executivul BVB are în plan să reme­dieze acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO