ZF 24

Spitalul Monza inaugurează o secţie de chirurgie cardiovasculară pentru copii

Spitalul Monza inaugurează o secţie de chirurgie...
10.10.2013, 16:44 388

Grupul italian Monza inaugurează mâine o secţie de chirurgie cardiovasculară în cadrul spitalului pe care îl operează în Bucureşti şi care a fost deschis în vara trecută în urma unor investiţii de 40 mil. euro.

„În România se nasc anual aproximativ 1.600 de copii cu malformaţii cardiace, dintre care aproximativ 950 necesită o intervenţie chirurgicală. Însă, conform asociaţiilor de pacienţi, doar o parte din aceşti copii beneficiază de intervenţii chirurgicale, necesare pentru corecţia malformaţiilor cardiace congenitale”, se arată în invitaţia adresată presei.

Spitalul Monza din Bucureşti face parte din grupul italian Policlinico di Monza, care operează 10 spitale private şi care anual are afaceri de aproximativ 380 mil. euro. Unitatea din Capitală se întinde pe o suprafaţă de 18.000 mp, având nouă etaje şi 140 de paturi.

Spitalul a fost deschis pentru pacienţi în iulie anul trecut, însă inaugurarea oficială a fost făcută în ianuarie anul acesta. Unitatea este specializată pe zona cardiovasculară, însă oferă şi servicii conexe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO