ZF 24

Studiu de caz Business Magazin: Cu ce înlocuim E-urile? Cu presiune

Autor: Ioana Mihai-Andrei

09.02.2013, 17:17 1240

Într-o vreme în care telefoanele şi televizoarele devin tot mai inteligente, avansul tehnologic modifică dramatic şi activitatea companiilor care îşi permit să pună în fabrici echipamente de ultimă generaţie. De pildă, presiunea înaltă poate fi folosită, în locul E-urilor, la fabricarea mezelurilor.

CONTEXTUL: Cris-Tim căuta, în primăvara lui 2011, soluţii pentru creşterea siguranţei alimentare, ţinând cont de tendinţele pieţei şi noile reglementări europene.

DECIZIA: În vara anului 2011 compania investeşte patru milioane de euro pentru a cumpăra un utilaj prin care produsele sunt expuse unei tehnologii de înaltă presiune; viaţa la raft a produselor este prelungită de trei ori, fără adaos de conservanţi.

EFECTELE: Toate produsele Cris-Tim în ambalaje vidate, adică jumătate din producţie, sunt supuse acum acestei tehnologii. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de peste 346 milioane de lei, iar pentru 2013 previziunile indică o creştere de 10%.


DE LA IDEE PÂNĂ LA LANSARE AU TRECUT, EFECTIV, zece luni de tatonări, negocieri, testări", povesteşte Radu Timiş, antreprenorul care a clădit afacerea Cris-Tim, despre decizia de a investi într-un utilaj cu tehnologie de ultimă oră. A cheltuit 4 milioane de euro pentru ca mezelurile care ies de pe liniile fabricii să aibă un termen de garanţie de trei ori mai lung, fără a schimba reţetele. După ce vreme de câţiva ani şi-a lăsat afacerile pe mâna unor manageri, Timiş s-a întors la cârma Cris-Tim la începutul crizei şi a reuşit să schimbe direcţia în care se îndreptau vânzările.

Citiţi mai departe pe Business Magazin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO