ZF 24

SUA au retras de pe piata 1 milion de paturi chinezesti pentru copii

23.09.2007, 16:01 43

Firma Simplicity, furnizor american de mobilier pentru copii si partener al retailerului Wal-Mart, a retras de pe piata aproximativ un milion de paturi pentru copii, produse in China, care au fost asociate cu doua cazuri de deces, a anuntat Comisia americana pentru Siguranta Produselor de Consum, informeaza Mediafax.

Panoul culisant al patului se poate detasa, lasand astfel un spatiu periculos, in care bebelusul se poate bloca sau sufoca, se arata intr-un comunicat al institutiei americane.

Autoritatile au solicitat parintilor sa verifice toate paturile Simplicity, pentru a se asigura de montarea corecta a panoului.

"Defectiunea la panoul culisant a rezultat in urma unor erori atat la constructie, cat si la design, iar cumparatorul poate sa instaleze invers panoul culisant, in mod neintentionat. In consecinta, componentele patului se pot slabi, determinand detasarea panoului, caz in care se creeaza un spatiu in care bebelusii se pot bloca", potrivit comisiei de siguranta.

Pana in prezent, doi copii, cu varste de noua si, respectiv, sase luni, au decedat in urma montarii gresite a panoului culisant, iar agentia americana investigheaza un al treilea caz.

Cu toate ca paturile au fost asamblate in China, autoritatile americane au minimizat implicarea partii chineze in aceasta problema, explicand ca principala eroare a avut loc la productia propriu-zisa a componentelor si design.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO