ZF 24

Sub conducerea lui Geithner, Rezerva Federala din New York a cerut AIG in 2008 sa limiteze comunicarea unor informatii "incomode"

07.01.2010, 14:49 19

Rezerva Federala din New York a cerut in 2008 asiguratoruluiAmerican International Group (AIG) sa limiteze comunicarea publicaa unor informatii legate de plati efectuate de grup din baniistatului catre mai multe banci, potrivit unor e-mail-uri obtinutede membrii Congresului, transmite Bloomberg.

AIG a introdus, intr-un document pregatit pentru publicare pebursa de la New York, detalii legate de plati catre mai multebanci, printre care Goldman Sachs si Societe Generale, care aratauca asiguratorul salvat de stat de la faliment a acceptat sarascumpere integral, "cu 100 de centi la dolar", mai multecontracte de tip credit-default swap (CDS) cumparate anterior debanci de la companie.

Rezerva Federala din New York, aflata atunci sub conducereaactualului secretar general al Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, aeliminat aceste informatii din documente inainte ca acestea sa fiefacute publice, pe 24 decembrie 2008.

E-mail-urile incriminatoare au fost obtinute de un congresmencare face parte din Comisia de Supraveghere si ReformaGuvernamentala, din Camera Reprezentantilor a Congresului StatelorUnite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO