ZF 24

Suspiciuni de frauda in razboiul ciocolatei: Britanicii investigheaza Kraft pentru ascundere de informatii in preluarea Cadbury

08.03.2010, 10:28 28

Producatorul american de alimente Kraft Foods este investigat deautoritatile britanice pentru suspiciuni de ascundere de informatiifata de angajati si investitori in procesul de achizitie a grupuluiCadbury, potrivit editiei de luni a The Wall Street Journal, citatade Reuters.

Comisia pentru Preluari si Fuziuni analizeaza declaratiiledirectorilor Kraft din perioada preluarii Cadbury referitoare lafabrica producatorului britanic de ciocolata din orasul Keynsham.Oficialii Kraft au afirmat repetat ca fabrica poate fi mentinutadeschisa, in contrast cu managementul Cadbury de la acea data, caresustinea mutarea productiei in Polonia.

In luna februarie, dupa ce a devenit clar ca a castigat lupta depreluare a Cadbury, Kraft a anuntat ca va inchide facilitatile deproductie din Keynsham pana in 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO