ZF 24

Toshiba cumpara participatia Panasonic dintr-un joint venture comun

29.03.2009, 19:30 16

Toshiba, cel mai mare producator japonez de cipuri electronice, vrea cumpere de la partenerul Panasonic o participatie de 40% la un joint venture pe segmentul productiei de ecrane cu cristale lichide (LCD), anunta presa internationala, citand o sursa apropiata discutiilor.

Toshiba Matsushita Display Technology, detinut in proportie de 60% de catre Toshiba si 40% de Panasonic, este al doilea mare producator de ecrane LCD de dimensiuni mici si mijlocii, folosite in telefoane mobile, sisteme de navigare auto si alte dispozitive.

Potrivit sursei, Toshiba a hotarat sa cumpere pachetul de actiuni detinut de Panasonic, cel mai mare producator de electronice de consumn din lume, pentru “cateva miliarde de ieri”, confirmand informatiile publicate de ziarul local Nikkei.

Analistii estimeaza ca Toshiba Matsushita Display va raporta o pierdere operationala de 30 mld. yeni (230 mil. euro) pe vanzarie de 270 mld. yeni (2 mld. euro) pentru anul fiscal care se termina in aceasta luna.

Compania avea o cota de 10,3% pe piata globala de ecrane LCD de dimensiuni mici si medii, clasandu-se pe pozitia a doua dupa Sharp (20,2%), potrivit firmei de cercetare DisplaySearch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO