ZF 24

Tractorul Brasov si-a achitat datoriile

06.09.2007, 13:26 14

Casa de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul Tractorul Brasov, a achitat, miercuri, creante in suma de 118,9 milioane lei catre creditorii Tractorul, in urma vanzarii platformei industriale, a unor utilaje dezafectate si a unui pachet de creante apartinand uzinei de tractoare.

Astfel, CITR a achitat in intregime creanta garantata apartinand Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare Mari Contribuabili, in cuantum total de 75,05 milioane lei si suma de 39,7 milioane lei catre alti creditorii bugetari.

Lichidatorul Tractorul a distribuit sumele obtinute din valorificarea activelor si bunurilor companiei in mai multe transe. In lunile iulie si august, CITR a platit creante in valoare de 141,7 milioane de lei, reprezentand cheltuieli aferente procedurii, cele din raporturi de munca si alte creante garantate.

Uzina Tractorul a fost inchisa in luna aprilie, odata cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariati din totalul de peste 1.900 de persoane.

In luna iulie, firma Flavus Investitii a castigat licitatia pentru preluarea platformei industriale Tractorul Brasov, suma platita ridicandu-se la 77 milioane euro, fara TVA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO