ZF 24

Trichet catre Grecia: Luati-va gandul de la FMI

Trichet catre Grecia: Luati-va gandul de la FMI
05.03.2010, 10:26 20

Seful Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, acerut Greciei sa nu mai flirteze cu ideea unui imprumut de laFondul Monetar International (FMI) si sa lucreze cu aliatiieuropeni pentru a tine sub control deficitul bugetar record cu carese confrunta, informeaza Bloomberg.

Cererea bancherului central vine dupa ce guvernul de la Atena adeclarat ca absenta sustinerii UE ar putea forta guvernul sa selase pe mana FMI-ului.

"Trichet s-a exprimat joi imptriva oricarui apel la ajutorulFMI, presand in acelasi timp Grecia sa isi reduca deficitul, celmai mare inregistrat in istoria de 11 ani a zonei euro, dar sicelelalte guverne din UE pentru a ajuta Grecia daca guvernulacestei tari nu se va descurca.

"Pentru Triche, apelul la FMI ar insemna o confirmare a faptuluica UE nu isi poate administra propriile afaceri", a declarat GillesMoec, economist senior in cadrul Deutsche Bank si fost oficial albancii centrale a Frantei. "Trichet vrea sa arate ca Europa arepropriile masuri de siguranta. Si a ajuns pana la a spune ca Europaare ceva pregatit pentru aceasta situatie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO