ZF 24

Ucraina va continua procesul de vanzare a combinatului Krivoi Rog

12.10.2007, 13:04 16

Guvernul Ucrainei si agentia de privatizare trebuie sa continue cautarea unui partener pentru cumpararea combinatului Krivoi Rog, la care statul roman detine o participatie de 28%, chiar daca presedintele Viktor Iuscenko a blocat vanzarea, a anuntat ministerul Economiei, citat de Reuters.

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a blocat vanzarea combinatului Krivoi Rog, dupa publicarea unor informatii potrivit carora serviciile de securitate investigheaza conditiile in care a fost incheiat acordul privind transferul de proprietate.

"Am ajuns la concluzia, dupa studierea rezultatelor muncii efectuate de Fondul Proprietatii de Stat, ca o eventuala creare a unei companii mixte este in concordanta cu reglementarile", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Comunicatul nu a facut nicio referire la decizia lui Iuscenko sau la articolele din presa, care sustineau ca a fost gasit un partener pentru formarea companiei mixte.

Guvernul ucrainean a anuntat, in luna iulie, reluarea lucrarilor de constructie la Krivoi Rog, mentionand ca vrea sa infiinteze o companie mixta la care statul sa detina cel putin 50% din capital plus o actiune.

Mittal Steel, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, a anuntat, anterior, ca este interesat de preluarea proiectului Krivoi Rog.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO