Business Hi-Tech

UE ar putea amenda trei operatori telecom

09.10.2006, 13:02 13

Experti in domeniul telecom de la Bruxelles vor recomanda Comisiei Europene sa amendeze operatorii de telefonie Vodafone (Germania), O2 (Marea Britanie) si T-Mobile (parte a grupului Deutsche Telekom), pentru ca i-ar fi suprataxat pe turistii care le-au folosit serviciile, scrie International Herald Tribune. Conform publicatiei, care citeaza mai multe surse apropiate situatiei, mai multi membri ai staff-ului Comisiei Europene au scris un proiect de decizie privind amendarea celor trei operatori de telefonie mobila.
"Chiar daca vor fi amendati, cea mai mare parte a operatorilor si-au facut provizioane in acest sens, deci nu vor fi luati pe nepregatite. Este o pierdere infima", a declarat Bradley McMaster, analist al ABN AMRO Holding.
Jonathan Todd, unul din purtatorii de cuvant ai Comisiei Europene, a refuzat sa comenteze aceste informatii, la fel ca si Jon Earl, unul din purtatorii de cuvant ai Vodafone, scrie International Herald Tribune.
In schimb, David Nicholas, purtator de cuvant al operatorului O2, a declarat ca operatorul a depus o plangere privind investigatia Comisiei Europene la Biroul Ombudsmanului European - care evalueaza plangerile depuse de cetateni ai UE sau companii privind institutiile publice sau administratia.
"Natura investigatiei declansate de Comisia Europeana s-a schimbat de cateva ori pana acum. Felul in care este condusa aceasta ancheta nu este corect", a spus Nicholas.
Christian Schwolow, purtator de cuvant al operatorului T-Mobile, a declarat ca este de acord cu punctul de vedere al companiei britanice.
Anul trecut Franta a impus o amenda record, de 534 de milioane de euro, diviziilor de telefonie mobila ale France Telecom, Vivendi Universal si Bouygues Telecom, pentru ca s-ar fi inteles, timp de sase ani, asupra preturilor pentru consumatori. UE impune, de regula, amenzi echivalente cu doua pana la trei procente din veniturile din vanzari ale unei companii. O decizie finala ar urma sa fie luata in aceasta luna, scrie International Herald Tribune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO