ZF 24

UE va initia o actiune oficiala impotriva Spaniei, pentru conditiile impuse E.ON

07.03.2007, 14:33 15

Comisia Europeana va initia o actiune oficiala impotriva Spaniei, in urma conditiilor impuse grupului german E.ON la preluarea Endesa, cea mai mare companie spaniola de utilitati, transmite Reuters.

Executivul spaniol a extins, anul trecut, prerogativele institutiei de reglementare in domeniul energiei, in cazul ofertelor de preluare venite din partea unor companii straine.

Ulterior, institutia a obligat E.ON sa renunte la 30% din operatiunile Endesa pe piata locala si sa mentina compania ca entitate distincta.

Comisia Europeana, care are dreptul exclusiv de a aproba fuziunile transfrontaliere din Uniune si care a avizat neconditionat oferta de preluare de 41 de miliarde de euro a E.ON pentru Endesa, a decis ca masurile luate de autoritatile spaniole contravin reglementarilor comunitare.

"Daca Spania nu va da autoritatilor UE un raspuns satisfacator, Comisia poate sesiza Curtea Europeana de Justitie", se arata intr-un comunicat al CE. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO