ZF 24

Un grup de actionari SIF Banat solicita un dividend de 0,1 lei, dublu fata de propunerea societatii

22.03.2010, 14:12 16

Un grup de actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1) solicitadistribuirea unui dividend de doua ori mai mare fata de cel propusde Consiliul de Administratie al societatii, de 0,1 lei/actiune,fata de 0,05 lei/actiune, o cerere similara fiind prezentata si incazul SIF Oltenia (SIF5), informeaza Mediafax Business.

Mai multi actionari - printre care si cateva SSIF-uri -, care auin total peste 5% din capital, sustin demersul de modificare aordinei de zi a adunarii actionarilor SIF Banat-Crisana din 29aprilie, potrivit unor surse apropiate investitorilor.

Consiliul de administratie al SIF Banat-Crisan a propusactionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,05 lei/titluaferent profitului obtinut anul trecut, in crestere cu 66,6%comparativ cu nivelul alocat pentru 2008, de 0,03 lei/actiune.

Anterior, unii actionari ai SIF Oltenia (SIF5) solicita undividend pentru 2009 de doua ori mai mare decat cel propus deconducerea societatii, respectiv de 0,16 lei pe titlu fata de 0,08lei pe actiune, desi dividendul avansat de Consiliul deAdministratie este cel mai mare dintre cele cinci SIF-uri.

Mai multi investitori strang semnaturi, in acest sens, pentrumodificarea ordinei de zi a adunarii actionarilor din 29aprilie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO