ZF 24

Un IT-ist incearca sa faca bursa online pentru farmacii

15.03.2010, 16:37 102

Oliviu Matei, proprietarul producatorului de software HoliSunvrea sa creeze o piata online dedicata farmaciilor din Romania,prin intermediul careia beneficiarii pot oferta medicamentele (pebaza denumirii comerciale sau a substantelor active) in exces,respectiv pot solicita produsele deficitare. "Lunar, valoareamedicamentelor expirate la nivelul intregii tari se ridica la circa3,5 milioane de euro. Prin intermediul acestei platforme,farmaciile pot schimba medicamente si in felul acesta fluidizeazafluxul vanzarilor medicamentelor mai greu vandabile, eliminapierderile lunare generate de medicamentele expirate si nu inultimul rand sunt independenti fata de factori externi", a declaratOliviu Matei, unicul actionar al HoliSun.

Programatorul spera sa atraga pe un site specializat circa 4.000de utilizatori in primele trei luni de la lansare din cele 6.000 defarmacii din tara.

"Este prima data cand aud de o astfel de metoda, dar nu cred cava fi posibila o tranzactionare a medicamentelor intre farmacii. Inprimul rand intervin problemele logistice si in al doilea randfaptul ca farmaciile nu au voie sa vanda intre ele medicamente.legea nu permite distributia medicamentelor intre farmacii pentruca nu exista posibilitatea de facturare", este de parere DorinCatana, directorul general al Centrofarm.

Potrivit lui Matei, distributia va fi lasata pe manafarmaciilor, dar cautarea produselor necesare se va face pe baza decod postal. "Vor fi schimburi pe zone. Numai in Bucuresti sunt 460de farmacii. Legea nu permite comertul cu medicamente intrefarmacii, dar permite livrarea produselor in sistem barter(schimbul de marfuri de valori egale-n.red)", explica Matei, careanunta ca daca aceasta platforma va functiona, compania se vaextinde pe mai multe domenii de nisa, cum ar fi piesele auto deschimb, sau produsele alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO