ZF 24

Un primar din Vaslui a fost lăsat fără permis auto de către poliţia din comuna pe care o administrează

Un primar din Vaslui a fost lăsat fără permis auto de...

Autor: Andreea Unturica, Teodor Istrate

18.07.2013, 19:20 1072

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, maşina condusă de primarul comunei Ştefan cel Mare, Mihai Moraru, a fost detectată de aparatul radar în timp ce rula cu o viteză de 101 kilometri pe oră, pe raza localităţii Mărăşeni, situată la limita cu municipiul Vaslui.

În consecinţă, edilul din Ştefan cel Mare a fost obligat să predea permisul de conducere, având în vedere că a depăşit cu 50 de kilometri viteza legală admisă în interiorul unei localităţi.

"Conducătorul auto în cauză a fost depistat în timpul unei acţiuni pe linie de viteză desfăşurată de poliţiştii de la Serviciul Rutier pe drumul naţional DN 15D Vaslui - Roman. Pe lângă sancţionarea cu nouă puncte amendă, respectiv 720 de lei, poliţiştii au procedat şi la reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile, în loc fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu valabilitate 15 zile", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În urmă cu trei ani, fostul primar al aceleiaşi comune, Emil Huzum, a fost lăsat fără permis după ce a fost prins de către poliţişti având o alcoolemie peste limita legală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO