ZF 24

Un producător belgian de textile cu afaceri de 1,4 mld. euro îşi face fabrică de 20.000 mp la Ploieşti

Un producător belgian de textile cu afaceri de 1,4 mld....

Autor: Cristina Roşca, Cristi Moga, Andreea Neferu

09.02.2014, 12:02 1836

Grupul belgian Allinso, care de­ţine în România parcul logistic Ploieşti WestPark din co­muna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, va construi o fabrică şi un depozit de 20.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului pentru producătorul belgian de co­voare şi perdele Beaulieu Inter­na­tional Group.

„În două săptămâni vom finaliza o facilitate de producţie de 20.000 mp pe care o vom închiria către grupul Beaulieu Inter­na­tional Group. Compania va produce aici tapiţerie pentru mobilă“, spune Ivan Lakere, CEO al Allinso.

Potrivit estimărilor ZF, uni­ta­tea de producţie şi depo­zitul vor necesita o investiţie de circa 10 mili. euro, lucrările urmând a fi realizate pe parcursul acestui an. În cadrul Ploieşti West Park mai sunt în prezent depo­zitele logistice ale giganţilor Unilever (bunuri de larg consum) şi British Ame­rican Tobacco (ţigări) şi fabrica gru­pului american Lufkin, cum­părat anul trecut de General Electric. Parcul, dezvoltat de belgienii de la Allinso împreună cu omul de afaceri Petrică Uşurelu, este unul dintre cele mai importante din ţară, ocupând o suprafaţă de peste 250 de hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO