ZF 24

UniCredit a infirmat zvonurile privind o posibila fuziune cu Societe Generale

22.04.2007, 17:46 20

UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a infirmat zvonurile privind o posibila fuziune cu Societe Generale, aratand ca discutiile cu institutia financiara franceza sunt generale si vizeaza oportunitatile de dezvoltare, transmite Reuters.
La sfarsitul saptamanii, pe piata de capital au circulat informatii privind o posibila fuziune intre cele doua banci, care au determinat atat avansul cotatiei actiunilor institutiilor direct implicate intr-o posibila tranzactie, cat si cele ale altor institutii financiare, astfel ca indicele bursier european DJ Stoxx, care surprinde evolutia sectorului bancar, a crescut cu peste 2%.
"Avem contact cu Societe Generale, care fac parte insa din activitatile noastre uzuale de cercetare a oportunitatilor strategice de dezvoltare", a explicat UniCredit intr-un comunicat.
"Societe Generale ar vrea sa clarifice ca nu se poarta in prezent negocieri de o asa natura", a anutat institutia franceza. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO