ZF 24

UPC Romania anunta pentru S1 venituri de 61 milioane euro, in scadere cu 19%

21.08.2009, 10:01 18

UPC Romania a anuntat pentru primul semestru al acestui an venituri de 61 milioane euro, in scadere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului anterior, pe fondul deprecierii cu 84,7 milioane euro a activelor intangibile, conform raportului financiar prezentat de UPC Holding.

Factorii de ordin competitiv si economic, precum veniturile, fluxurile de numerar si numarul de clienti sub asteptari, impreuna cu volatilitatea cursului de schimb valutar, au condus la o noua devalorizare a activelor intangibile.

UPC Romania a inregistrat, in ultimul trimestru al anului trecut, o depreciere a activelor intangibile de 107 milioane euro.

UPC Holding subliniaza competitia "intensa in mod special" de pe piata romaneasca, care a contribuit la declinul veniturilor pe segmentul video si al incasarilor in general, atat in primul semestru, cat si in trimestrul al doilea, precum si a venitului mediu pe utilizator (average revenue per user - ARPU), fata de periodele respectiv corespunzatoare ale anului trecut.

Numarul de contracte in derulare cu clientii la data de 30 iunie a urcat la la 1.639.500, de la 1.624.900 la finele anului trecut. Fata de nivelul de 1.651.400 inregistrat la jumatatea anului trecut, numarul de contracte a scazut usor la 30 iunie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO