ZF 24

Update: JVC - Romanii se uita la brandul de pe LCD, nu la ce face televizorul

JVC: Romanii se uita la ce brandul de pe LCD, nu la ce face televizorul
18.06.2009, 18:16 1275

Brandul este cel mai important criteriu pe care il urmaresc romanii atunci cand achizitioneaza un televizor LCD, unul dintre cele mai dure si competitive segmente de pe piata locala de electronice, spun reprezentantii JVC.

“Romanul este mai interesat de ce scrie pe televizor decat de functiile pe care le are produsul. Brandul are o importanta fantastica pe aceasta piata, conteaza enorm”, afirma Bogdan Pasat, director de marketing si vanzari la subsidiara locala a firmei japoneze Victor, care detine brandul JVC.

El sustine ca situatie este favorizata si de slaba pregatire a personalului de vanzari din magazine, astfel incat consumatorii “ajung sa cumpere doar ce este foarte usor. Fie produsele de la promotii, fie produsele care sunt ultra-mediatizate. Romanii merg in magazine stiind deja ce vor sa ia, nu ca sa caute un sfat, o consiliere de la oamenii de vanzari. De cate ori vi s-a intamplat sa puteti recomanda unui prieten un reprezentant de vanzari dintr-un magazin, sa ii trimiteti la el daca vor sa-si cumpere un LCD, spre exemplu?”, a intrebat Pasat.

“Valoarea adaugata pe care o aduc functiile unui produs ar trebui sa fie explicata de vanzatori, dar aici in Romania avem o problema”.

Un discount cu doua cifre te poate aduce pe pierderi

Pasat afirma ca JVC nu este prezenta in Romania pe segmentul cel mai de jos al televizoarelor LCD. “JVC a renuntat la acest segment pentru ca aduce doar pierderi. Daca nu esti atent, cand faci un discount de doua cifre, poti ajunge imediat in zona pierderilor in loc de profit. Ne vom concentra pe televizoarele full HD si cu decodoare de televiziune digitala integrate. Deocamdata avem in Romania doar TVR si Pro TV care emit digital in Bucuresti, dar pe masura ce tehnologia se va extinde vanzarile vor exploda”, spune Pasat.

Televizoarele LCD de la JVC sunt prezente momentan intr-un singur lant de magazine, a spus oficialul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO