ZF 24

UPDATE ora 22:30. Chérif făcea parte din organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Autorul luării de ostatici la magazinul evreiesc din Paris a murit. Complicele său a fugit

UPDATE ora 22:30. Chérif făcea parte din organizaţia...

Autor: Ioana Bojan

09.01.2015, 15:45 2592

UPDATE ora 22:40

Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, a sunat la postul BFMTV înainte de a muri şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia.
Fraţii Chérif şi Said Kouachi au murit în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële.

La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, afirmă, într-o înregistrare, că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că face parte din grupul terorist Stat Islamic.

În timpul luării de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo.

De asemenea, Amedy Coulibaly a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria.

UPDATE ora 20:14

Un complice al autorului luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, cel mai probabil islamista Hayat Boumeddiene, a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei, afirmă surse citate de CNN.


UPDATE ora 19:41

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în intervenţia la magazinul evreiesc din Paris unde avea loc o luare de ostatici, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de CNN.

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a fost neutralizat în asaltul forţelor de elită franceze.

Patru ostatici sunt în stare gravă, anunţă surse citate de presa franceză. Alte surse afirmă că patru ostatici au murit.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

UPDATE ora 19:27

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a fost neutralizat în asatul forţelor de elită franceze, iar patru ostatici sunt în stare gravă, anunţă surse citate de presa franceză.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului).

Cel puţin patru ostatici au fost grav răniţi în intervenţia forţelor de ordine, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Forţele de ordine au lansat atacul la magazinul de produse evreieşti în acelaţi timp cu intervenţia împotriva fraţilor Cherif şi Said Kouachi, care deţineau un ostatic la o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële. Fraţii Kouachi, consideraţi autorii atacului de la redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo, au fost omorâţi în intervenţia forţelor de ordine. Ostaticul pe care îl deţineau a fost eliberat.

UPDATE ora 19:11

Un bărbat a luat mai mulţi ostatici în timp ce încerca să jefuiască un magazin de bijuterii din Montpellier, relatează presa franceză.

Bărbatul a încercat să jefuiască magazinul de bijuterii, dar, la sosirea poliţiei, a luat mai mulţi ostatici şi s-a baricadat în magazin.

Zona a fost izolată de forţele de ordine.

UPDATE ora 19:06

Cel puţin patru ostatici au fost ucişi în cursul intervenţiei forţelor de ordine în magazinul evreisc din Paris, anunţă poliţia franceză, citată de Reuters.

Nu se ştie cu certitudine dacă ostaticii au fost omorâţi de terorist sau de forţele de ordine.

Autorul luării de ostatici a fost neutralizat de poliţie.

UPDATE ora 18:27

Ostaticul care era reţinut de cei doi islamişti în tipografia situată în nordul Franţei a fost eliberat de forţele de elită franceze.
 

Fraţii Kouachi au fost neutralizaţi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei, afirmă surse din cadrul poliţiei.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi sunt suspectaţi de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redacţia revistei Charlie Hebdo.

UPDATE ora 18:20

Fraţii Cherif şi Said Kouachi au fost neutralizaţi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei, afirmă surse din cadrul poliţiei.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi sunt suspectaţi de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redacţia revistei Charlie Hebdo.

Cei doi fraţi au fost neutralizaţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul spre forţele de ordine.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

UPDATE ora 18:17

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, unde este o luare de ostatici.

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, mai mulţi ostatici fiind eliberaţi, iar autorul luării de ostatici fiind ucis.

Cei cinci ostatici care erau reţinuţi de doi islamişti au fost eliberaţi, dar cel puţin doi sunt răniţi.

Autorul luării de ostatici ameninţat ca îi va omorî dacă forţele de ordine vor ataca tipografia unde avea loc o altă luare de ostatici.

UPDATE ora 18:08

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în clădirea în care se presupune că se ascund autorii atacului comis la redacţia Charlie Hebdo.

Presupuşii autori ai atacului care a vizat revista Charlie Hebdo au luat un ostatic într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, situată în nordul Franţei.

La locul incidentului au fost auzite explozii şi schimburi de focuri.

UPDATE ora 16:31

Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.


Cel puţin cinci persoane ar fi ţinute ostatice în magazinul cu alimente coşer atacat la Vincennes, la periferia estică a Parisului, a declarat anterior o sursă din poliţie, citată de Le Figaro în ediţia electronică. Sursa a precizat că agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu două puşti de asalt", a adăugat sursa.

Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Porte de Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, în jurul orei 13.00 (14.00, ora României). Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, atacatorul a rănit două persoane, după care s-a baricadat în magazin.
O operaţiune de amploare a forţelor de ordine franceze este în desfăşurare vineri, la nord-est de Paris, unde fraţii Kouachi, autorii atentatului de miercuri de la redacţia Charlie Hebdo, au luat cel puţin un ostatic la o mică firmă din Dammartin-en-Goële.


Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat anterior că autorii luării de ostatici sunt fraţii Kouachi. "O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile", a declarat Bernard Cazeneuve într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.


Cel puţin două persoane au fost ucise în schimbul de focuri care a izbucnit vineri în zona Porte de Vincennes, din estul Parisului, unde aproximativ cinci persoane sunt în continuare ţinute ostatice, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.

"Sunt cel puţin doi morţi, poate mai mulţi, dar deocamdată nu ştim", a afirmat sursa citată.

Cel puţin cinci persoane ar fi ţinute ostatice în magazinul cu alimente coşer atacat la Porte de Vincennes, la periferia estică a Parisului, potrivit unei surse din poliţie, care a precizat că agresorul ar fi autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste.

Conform unor surse din poliţie, a fost stabilită o conexiune între acest individ şi cei doi jihadişti acuzaţi de masacrul de miercuri de la redacţia Charlie Hebdo.

Sursa din poliţie a precizat că agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu două puşti de asalt", a adăugat sursa.
"Ştiţi foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul poliţiştilor care îl încercuiesc.

Parchetul antiterorist va demara o anchetă în acest caz, iar preşedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, "ca măsură de securitate", în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier, a anunţat RATP pe Twitter.

Elevii unui colegiu situat în zona Porte de Vincennes sunt în siguranţă, potrivit site-ului instituţiei. "Elevii sunt în siguranţă în interiorul instituţiei", scrie pe site-ul liceului.

Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, în jurul orei 13.00 (14.00, ora României).

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, atacatorul a rănit două persoane, după care s-a baricadat în magazin.

Bărbatul era înarmat cu două mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Un reprezentant al Partidului de stânga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitaţie la Porte de Vincennes. Poliţişti cu veste antiglonţ evacuează pe toată lumea. Operaţiune în curs".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO