ZF 24

Usoara crestere la final de Bursa

16.05.2007, 15:33 9

Actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti au inchis sedinta pe o usoara crestere la nivelul preturilor de tranzactionare, exceptie facand titlurile companiilor petroliere listate la Categoria I si SIF Transilvania, pentru care s-a eliminat temporar limita de variatie.

Indicele BET - C, care evidentaiza evolutia de ansamblu a pietei, a ajuns la 5816,39 puncte, cu 0,14% mai sus fata de nivelul de la inchiderea precedenta.

De asemenea, titlurile societatilor de investitii financiare au urcat in medie cu 1,6% (BET - FI), excluzand SIF Transilvania, pentru care a fost eliminata limita de variatie datorita acordarii de actiuni gratuite, unde pretul a coborat cu aproape 50%, la 2,17 lei/actiune.

Indicele BET, aferent celor mai lichide zece societati listate, a pierdut 1,1%, evolutie cauzata in principal de scaderea consemnata de tilturile celor doua companii petroliere, Petrom (-1,87%) si Rompetrol (-2,89%). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO