ZF 24

Va mai amintititi de Gordon Gekko? Cel care a facut apoteoza lacomiei se intoarce anul acesta in "Wall Street 2: Banii nu dorm niciodata"

Va mai amintititi de Gordon Gekko? Cel care a facut apoteoza lacomiei se intoarce anul acesta in "Wall Street 2: Banii nu dorm niciodata"
18.01.2010, 19:11 99

Se poate sa fi trecut 20 de ani de cand Gordon Gekko a avut WallStreet-ul la picioare, de cand lacomia era buna? Astazi, candpietele financiare sunt in continuare in proces de recuperare dincea mai grava criza a ultimelor 8 decenii, stirea ca Oliver Stoneface o continure nu pote insemna decat un singur lucru: Gekko s-aintors, scrie revista Vanity Fair.

In urma cu mai mult de 20 de ani, Gordon Gekko, eroul negativ alfilmului "Wall Street", investitor, jucator la bursa, papusar dedestine si consumator rafinat, elegant si cinic, scria micul manualal marelui investitor, enuntand pur si simplu ca lacomia e buna.Putem spune, simplu, ca fundamentul actualei crize economice nu stain deciziile Rezervei Federale americane si ale lui Alan Greenspan,seful institutiei, ci intr-o fraza dintr-un film: "The point is,ladies and gentlemen, that greed, for lack of a better word, isgood". "Greed is good", o sentinta care a sfarsit pe locul 57 intop 100 al celor mai celebre replici intocmit de American FilmInstitute.

"Wall Street 2" apare intr-o alta lume; Gordon Gekko a intrat inpuscarie intr-o lume informata de ziare si televiziuni, undesingura posibilitate de a participa la sedinte era cea fizica, inpersoana, si unde Bud Fox alerga cu scuterul dupa Rolls-ul luxos alconcurentei si spiona ferestrele restaurantelor pentru a aflanoutati. Acum, sedintele se desfasoara pe ecranele laptopurilor siinternetul revarsa o avalansa de informatii asupra celorinteresati. Cititi mai mult despre Wall Street 2 pe www.vanityfair.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO