ZF 24

Vanghelie il acuza pe Berceanu ca a incercat scutirea de la plata taxelor a 34 de societati de stat

05.08.2007, 18:25 13

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, l-a acuzat, astazi, intr-o conferinta de presa, pe senatorul PD Radu Berceanu de faptul ca, in calitate de ministru al Transporturilor, a incercat sa scuteasca 34 de societati de stat de la plata a 8,3 miliarde de euro, prin intermediul unei OUG.
Potrivit lui Vanghelie, Ordonanta de Urgenta 128 din 21 decembrie 2006, privind unele masuri pentru diminuarea arieratelor bugetare, ar reprezenta una dintre cele mai mari afaceri facute de "baietii destepti din PD", impreuna cu "baietii destepti din domeniul energetic".
Vanghelie a precizat ca ordonanta respectiva a trecut de Guvern, intrand ulterior in dezbaterea Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.
Vanghelie a sustinut ca, urmare a "priceperii" lui Radu Berceanu la "toate jocurile de culise", ordonanta a trecut tacit de Senat, urmand sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor.
Presedintele PSD Bucuresti l-a acuzat pe Berceanu ca este implicat in aceasta "mica afacere" impreuna cu Ionel Mantog, presedintele PD Gorj si directorul Societatii Nationale a Lignitului, dar si cu deputatul democrat Ioan Oltean. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO