ZF 24

Venezuela a impus Conoco Phillips cel mai mare impozit din istoria tarii

13.05.2007, 14:19 23

Venezuela a impus unei companii petroliere controlate de grupului american ConocoPhillips cel mai mare impozit din istoria natiunii, in cadrul unei dispune privind nationalizarea exploatarilor petroliere, transmite Reuters.

Masura a fost luata la numai cateva zile dupa ce ministerul venezuelean al Energiei a anuntat ca Venezuela este in conflict cu Conoco in legatura cu refuzul companiei de a semna un acord prin care sa recunoasca preluarea de catre stat a patru proiecte de exploatare petroliera in regiunea Orinoco, la 1 mai.

Autoritatea fiscala, Seniat, a anuntat ca a impus companiei Petrozuata, la care ConocoPhillips detine o participatie de 50,1%, impozite, inclusiv retroactive, de 465 de milioane de dolari.

Un alt impozit, de 79,5 milioane de dolari a fost stabilit pentru compania Hamaca, detinuta de ConocoPhillips in proportie de 40% si la care grupul Chevron are o cota de 30%.

Reprezentantii ConocoPhillips nu au comentat informatiile. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO