ZF 24

Venezuela nationalizeaza mai multe proiecte ale ConocoPhillips si ExxonMobil

27.06.2007, 12:02 14

Autoriatile din Venezuela au preluat cateva terenuri petrolifere locale in valoare de mai multe miliarde de dolari, detinute de ConocoPhillips si ExxonMobil, a anuntat astazi ministrul venezuelean al Enerigiei, Rafael Ramirez, citat de Financial Times.

Preluarea activelor celor doua companii grupuri reprezinta cea mai importanta masura de nationalizare adoptata de presedintele venezuelean, Hugo Chavez, dupa preluarea puterii, in 1999.

ConocoPhillips a anuntat ca valoarea totala a activelor detinute de grup va scadea cu 4,5 miliarde de dolari, in conditiile in care a pierdut activele detinute in doua proiecte din zona Orinoco, precum si un proiect mai mic. Anterior, compania a evaluat la un nivel mai ridicat activele confiscate in aceasta saptamana.

Alte patru grupuri din industria de profil, respectiv Chevron - SUA, Statoil - Norvegia, BP - Marea Britanie, si Total - Franta, au semnat anterior acorduri care permit majorarea pana la 83% a participatiei detinute de Venezuela la proiecte in valoare de 30 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO