ZF 24

Veniturile medii ale unei gospodarii au urcat cu 5,4% in trimestrul patru fata de trei, la 2.390 lei

07.04.2010, 11:47 18

Veniturile totale medii lunare ale unei gospodarii au crescut inultimul trimestrul al anului fata de precedentele trei luni cu 5,4%la 2.390 lei, peste 80% reprezentand venituri banesti, potrivitdatelor Institutului National de Statistica (INS).

In trimestrul trei al anului trecut, veniturile medii lunare aleunei gospodarii erau de 2.268 lei.

Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea maiimportanta sursa de venituri (48% din veniturile totale alegospodariilor, in scadere cu 3,3 puncte procentuale fata detrimestrul unu, cu 4,3 puncte procentuale fata de trimestrul doi sicu 4,1 puncte procentuale fata de trimestrul trei.

O alta sursa de venituri cu o pondere importanta in structuraveniturilor totale ale gospodariilor au avut-o prestatiile sociale,cu o pondere de 24,7%.

Intr-o masura mai mica la formarea veniturilor totale alegospodariilor au contribuit in trimestrul patru si veniturile dinagricultura cu 2,6%, veniturile din activitati neagricoleindependente cu 2,9% si cele din proprietate si din vanzari deactive din patrimoniul gospodariei cu 1,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO