ZF 24

VIDEO ZF Live. Doi piteşteni vor să facă din locul natal „un oraş inteligent“

Autor: Greta Bogdan

09.08.2015, 14:00 234

Teodor Petreanu şi Adrian Ibric, doi piteşteni care lucrează în Bu­cu­reşti în domeniul urbanismului, respectiv al arhitecturii, vor să lanseze o strategie de dezvoltare pe termen lung în care să atragă fonduri euro­pene, pe care să le investească ulterior în mai multe segmente ale industriei din Argeş, au declarat cei doi, la emi­siu­nea de business ZF Live.

„A fost o iniţiativă a institutului nos­tru pentru dezvoltarea judeţului Argeş, ţinând cont de concentrarea in­dus­triei pe o singură nişă. Piteş­tiul avea in­dustrie în mai mul­te domenii, dar au dis­părut încet-încet toa­te. Ce se în­tâm­plă acum este ceva superfi­cial, lu­cru­rile se mai miş­că doar în industria auto“, a spus Teodor Petreanu la ZF Live.

Judeţul Argeş este pe primul loc la export şi pe locul patru din punc­tul de vedere al contribuţiei la PIB-ul din Ro­mânia. „Avem 65% dealuri în Argeş, putem face investiţii în agri­cultură“, a mai spus Petreanu.

Cei doi piteşteni au avut o întâlnire reprezentativă pe 15 iunie pentru pro­iec­tul pe care vor să îl lanseze şi care va aju­ta industriile locale în următorii 20 de ani. „Ideea noastră principală a fost să formăm un oraş inteligent, iar prin fi­nan­ţare europeană am dori să rea­li­zăm acest obiectiv“, a adăugat Teodor Petreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO