ZF 24

Vreau sa am succes in Romania

Vreau sa am succes in Romania
13.08.2010, 17:28 26

Cu sau fara frunza, brandul de tara este o aberatie atunci candse pune problema sa fie dezvoltat, agreat si mai ales implementatde catre oameni si institutii pentru care inconsecventa poate ficonsiderata brand personal (sau dupa caz, institutional), scrieIonut Bonoiu, redactorul-sef al Business Magazin.

Dar subiectul acestui text nu este brandul de tara ales deMinisterul Turismului sau de Consiliul de brand (simpaticagaselnita, trebuie sa recunoastem), ci imaginea noastra desprenoi.
Am inceput in urma cu mai multe luni o campanie pe site - botezatadezbaterile BM - prin care incercam sa aratam ca injuraturile,bascalia si violenta de limbaj nu sunt singurele "creatii" alecititorilor de pe site-urile romanesti. In ciuda recomandarilor, ampreferat sa lasam libere toate comentariile, fara o preaprobare,chiar daca asta insemna mai multa munca ulterior pentru scoatereacelor inadecvate.
Sigur, nici temele serioase, de la suprataxarea bogatilor si panala rolul pedepsei cu moartea sau a impozitarii progresive, nu auscapat de comentarii "off-topic", insa treptat acestea s-au redussi subiectele abordate au atras tot mai multe comentarii pozitivesi negative, dar intr-o forma civilizata si argumentata. Semn ca sepoate.
Poate aici ar trebui investit mai degraba milionul de euro sau catva fi alocat pentru promovarea brandului de tara in exterior. Inintelegerea, comunicarea si constientizarea imaginii noastre desprenoi si, mai ales, despre cum credem ca am putea fi pentru a aveasucces in Romania, cum scria Florin Mihai, unul dintre cei care aucomentat la dezbaterile noastre de pe site. O sa reiau o parte dincomentariul lui si al altor cititori, poate, totusi, serviciile demonitorizare ale presedintelui Basescu, Guvernului sau doamneiministru Udrea, foarte atenta la imaginea Domniei sale, vor retine,fie si cateva franturi, ce le-ar fi cu siguranta foarte utile.Cititi opinia integrala a lui Ionut Bonoiu pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO