ZF 24

Walmark a cumparat Aminostar

18.09.2006, 15:06 22

roducatorul de suplimente nutritionale Walmark a achizitionat 75% din actiunile societatii cehe Aminostar, cu activitati intr-un domeniu similar. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Walmark a fost infiintata in 1990 si are filiale in sapte tari europene. In Romania, Walmark este lider in segmentul suplimentilor nutritivi, cu o cota de piata de 20 %, si o cifra de afaceri de 9,5 milioane Euro in 2005.
"Prin aceasta achizitie, Walmark Romania va introduce pe piata locala in perioada urmatoare suplimenti alimentari destinati celor care practica sportul, conform unei strategii de marketing pe care urmeaza sa o definitivam. In acest moment piata este extrem de fragmentata, aproape inexistenta, de aceea rolul pe care ni-l asumam este acela de formator de piata, prin educarea consumatorilor in scopul cunoasterii si intelegerii acestor tipuri de produse", a afirmat Horia Valcu, director general Walmark Romania.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO