ZF 24

WeWork, furnizorul american de spaţii de coworking, ar putea intra oficial în faliment de săptămâna viitoare

WeWork, furnizorul american de spaţii de coworking, ar...

Autor: Andrei Şerbănescu

01.11.2023, 15:21 175

Firma de partajare de birouri WeWork ar putea intra în faliment încă de săptămâna viitoare, raportează BBC.

Compania a fost afectată în ultima perioadă de o serie de eşecuri, printre care se numără încercare dezastruoasă în 2019 de a vinde acţiuni către public, plecarea cofondatorului firmei şi perioada pandemiei în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă.

WeWork ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul în New Jersey, potrivit Wall Street Journal, prima publicaţie care a relatat povestea.

Un purtător de cuvânt al WeWork a declarat că firma refuză să comenteze orice speculaţie.

Marţi, compania a declarat autorităţii de reglementare financiară din SUA că a convenit cu creditorii să amâne temporar plăţile pentru o parte din datoriile sale.

Acţiunile WeWork au scăzut marţi cu peste 40% în urma orelor de tranzacţionare la New York.

Jane Sydenham, director de investiţii la Rathbones, a declarat pentru BBC că WeWork a reprezentat „o idee excepţională" la începuturile sale.

„Cred că problema cu WeWork a fost că s-a extins prea mult, a împrumutat prea mulţi bani, a preluat prea multe locaţii într-un timp prea scurt şi nu a pus cu adevărat în aplicare toate verificările şi controalele pe care o companie trebuie să le aibă."

Sydenham a adăugat că WeWork a fost, de asemenea, afectată de creşterea ratelor dobânzilor, care a făcut ca împrumuturile să fie mai scumpe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO