ZF Live

Cel mai alarmant indicator: Pentru prima dată de la criză încoace rata de creştere anuală a salariilor se apropie de zero. Click aici pentru a urmări emisiunea ZF LIVE de joi, 30 mai

30.05.2013, 14:24 672

Veniturile la bugetul de stat din impozitul pe profit au scăzut în primele patru luni cu 3,5% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, o situaţie extrem de îngrijorătoare având în vedere că pentru anul acesta autorităţile şi-au programat o creştere de 8% faţă de 2012, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, joi la ZF Live.

„În momentul de faţă sectorul privat nu performează foarte bine şi acest lucru se reflectă şi în execuţia bugetară. În primul rând la impozitul pe profit, avem o evoluţie foarte slabă. Dacă ne uităm la patru luni, avem -3,5% faţă de anul trecut în condiţiile în care în buget, s-au bugetat 8% pe tot anul”, a spus Dumitru la ZF LIVE.

Faptul că impozitul pe profit evoluează foarte slab este un indiciu al neperformanţei sectorului privat. Încă un indiciu pentru această situaţie este evoluţia salariilor din sectorul privat. Pentru prima dată de la criză încoace rata de creştere anuală a salariilor din mediu privat se apropie de zero, mai susţine economistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO