ZF Live

O familie poate câştiga 1.200-1.300 de euro pe lună din 50 de hectare de teren. Interviu cu Alex Iancu, antreprenor în agricultură. Urmăriţi aici înregistrarea video ZF Live

Autor: Cătălina Butan

15.05.2013, 13:09 606

Agricultura ar trebui să fie cel mai important business din România, mai ales pentru un mic antreprenor, consideră Alex Iancu, preşedinte al Rodbun, o compania care este lider pe piaţa ofertelor pentru micii fermieri, cu 300.000 de clienţi pe an, furnizând seminţe, dar şi pesticide sau îngrăşăminte pentru culturile tradiţionale.

“Agricultura va fi schimbată real în România de cei care lucrează 50-70 de hectare, care au afaceri de familie, oameni care îşi cunosc fiecare parcelă, după modelul european. O familie poate câştiga 1.200-1.300 de euro pe lună din 50 de hectare de teren”, a spus Alex Iancu la ZF Live.

Rodbun deţine 7 ferme, cu 6.200 de hectare de teren agricol unde produce mai ales sămânţă. Investiţia în utilaje agricole se ridică la mai multe milioane de euro. Compania mai are, pentru pentru procesarea seminţei, o staţie stabilă şase staţii mobile, o echipă de cercetare, o fabrică de Nutreţuri Combinate la Năvodari, o Crescătorie de capre la Brăila şi are în plan o fermă de vaci în judeţul Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live