ZF Live

Rangu, CIO Council: În IT administraţia e la nivelul sistemului bancar de acum 20 de ani - fiecare instituţie e stat în stat

Autor: Adrian Seceleanu

28.01.2013, 18:19 325

Schimbările pe care ar trebui să le facă Guvernul în felul în care îşi gândeÅŸte strategia IT ar trebui să plece de la principiul de bază că o instituÅ£ie a statului nu ar trebui să-i ceară cetăţeanului să obÅ£ină informaÅ£ii de la altă instituÅ£ie a statului, spune ÅŸeful CIO Council. 

Numeroasele proiecte de informatizare derulate independent de diferite instituţii ale statului vor ajunge la un moment dat să genereze mai degrabă un haos decât o eficientizare şi debirocratizare a administraţiei câtă vreme de la nivel central nu sunt stabilite reguli şi principii care să guverneze aceste achi­ziţii, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Călin Rangu, directorul executiv al CIO Council, o asociaţie care include 60 de directori IT din companii mari, care au gestionat implementarea unor proiecte de informatizare de milioane de euro.

"Proiectele IT, dacă nu sunt gestionate cum trebuie, pe fundamente profesioniste, cu un management solid, riscă să devieze rapid într-o zonă care devine incontrolabilă. Numai dacă facem la fiecare site câte o bază de date în care replicăm informaţiile cetăţeanului de 100 de ori în 100 de site-uri … Vă spun din experienţa mea în zona bancară: ca să faci un sistem centralizat online în timp real îţi ia timp, îţi ia un proces de gândire şi de planificare de lungă durată", a spus Călin Rangu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO