ZF Live

VIDEO ZF Live. "15% din doctorii din spitalele din România nu muncesc destul". Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 1 octombrie cu Laszlo Lorenzovici, Hospital Consulting

Autor: Cătălina Butan

01.10.2013, 16:34 436

Laszlo Lorenzovici, director general la firma de consultanţă pentru analiza financiară a bugetelor spitalelor Hospital Consulting, a spus la ZF Live că în jur de 10-20% din doctorii din spitalele publice din România nu muncesc suficient de mult şi că rata de externare a pacienţilor este de 0,3, deşi ar trebui să fie în jur de 1-1,5.

“În acest moment 10-20% dintre medicii din spitalele din România nu muncesc destul nici măcar pentru salariul acel mic. Salariul mic sau mare e relativ. Depinde cât munceşti, pentru că dacă nu faci nimic şi salariul pe care îl primeşti e prea mare”, a spus Laszlo Lorenzovici în emisiunea ZF Live de marţi, 1 octombrie.

Un medic ar trebui să trateze şi să externeze în medie 1-1,5 pacienţi pe zi însă astăzi există spitale şi secţii unde această rată este de 0,3, a mai spus Lorenzovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO