ZF Live

VIDEO ZF LIVE: De ce câştigă un român de zece ori mai mult în Danemarca decât în România

Autor: Adelina Mihai

30.05.2013, 17:00 3105

Salariul unui muncitor român care este angajat în Danemarca este de zece ori mai mare decât al unui angajat pe o poziţie similară în România deşi, în statistici, productivitatea românilor este de peste două ori mai scăzută.  Cum se explică aceste discrepanţe pe piaţa muncii şi de ce rezultatele muncii angajaţilor români nu sunt aceleaşi în România la fel ca în alte state?

“Danemarca are un indice al productivităţii angajaţilor de 110, peste media europeană, iar România este la nivelul de 49,4, deci suntem de puţin peste două ori sub ei la nivel de productivitate. Diferenţele salariale sunt generate de sistem,  şi la noi se munceşte mult, dar într-un sistem mai ineficient. Sunt angajaţi care lucrează şi 12 ore pe zi, care par ocupaţi şi implicaţi, dar modul în care muncesc este greşit. Trebuie schimbată această paradigmă”, a spus Sorin Faur, executivul care coordonează politicile de reurse umane din 11 ţări ale firmei de audit şi consultanţă BDO Balkans. El a fost astăzi la emisiunea ZF Live Video, într-o discuţie pe tema competitivităţii angajaţilor români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO