ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum fac trei fraţi un sfert de milion de euro dintr-o afacere cu prăjituri? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 28 ianuarie, cu Ştefania Oancea, antreprenoare Stephany’s şi cofetăria Irina

28.01.2014, 15:30 1671

Cofetăria Irina din cartierul bucureştean Titan este o afacere de familie controlată de 3 fraţi deschisă la jumătatea anului trecut care aşteaptă venituri de 250.000 de euro pe un an, potrivit estimărilor ZF confirmate de Ştefania Oancea, antreprenoarea care se ocupă alături de sora şi fratele ei de business.

„A durat mult până am găsit locul pentru cofetărie, a fost foarte greu. Locaţia are o suprafaţă de 100 de metri pătraţi şi este deschisă în iunie (2013 – n.r.)”, a spus Ştefania Oancea în cadrul emisiunii ZF Live de marţi, 28 ianuarie.

Cofetăria este al şaselea proiect de antreprenoriat al familiei. Ştefania Oancea a început să lucreze de pe băncile facultăţii la afacerile fraţilor ei, începând cu o firmă de publicitate, unde se ocupa de corespondenţă. Ulterior, businessul s-a orientat către programe de marketing pentru case avocatură şi notari publici iar apoi au creat proiectul „Fără Cravată”, prin care organizau evenimente sportive şi informale pentru angajaţii companiilor.

„Fiecare proiect ne conducea către următorul proiect. Ne inspiram din ce întâlneam în fiecare zi”, a spus Oancea.

Lasermax a fost ideea născută din evenimentele „Fără cravată”, un business care generează acum venituri de 300.000 de euro pe an prin cele două locaţii din Capitală – arenele din Mallul Afi şi Unirea Shopping Center.

Următorul proiect, Stephany’s, un local deschis pe Dorobanţi unde se vindeau brioşe, avea să se închidă după un an datorită fluxului mic de clienţi din zonă. Antreprenoarea spune că alegerea zonei a reprezentat greşeala în cazul acestui eşec, însă nu a renunţat la vis, acesta fiind deocamdată limitat în spaţiul online.

„Pentru Stephanys am visat altceva, era un proiect pe termen lung. Vroiam să fie un loc unde vindeam cupcakes, băuturi de tip american şi să fie o locaţie de vis unde să petreci un timp de bună calitate, să ai Internet, să vii să-ţi verifici agenda şi să mănânci ceva bun. Probabil că o să-l reluăm când o să fie momentul”, a spus antreprenoarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO