ZF Live

VIDEO ZF Live. "În 2015, vom asista la o dinamizare a pieţei creditului". Urmăriţi înregistrarea ZF Live de vineri, 27 iunie, cu Romulus Andrei

27.06.2014, 13:12 231

Urmăriţi înregistrarea ZF Live de vineri, 27 iunie, cu Romulus Andrei, Volksbank 

Băncile pun la dispoziţia companiilor jumătate din numărul de credite disponibile pe piaţă înaintea perioadei de criză, însă în 2015, băncile vor aborda mai deschis creditarea şi vor începe să îşi reconstruiască portofoliile de credite, a declarat Romulus Andrei, Head of Structured Finance Volksbank, la ZF Live.

“Vom asista la o dinamizare a pieţei creditului, bazată pe o regândire a strategiilor şi a politicilor de risc şi profitabilitate”, a spus Andrei.

În prezent, rata de succes a propunerilor de credite pentru zona de IMM-uri este de aproape 40-50%. “Din 10 dosare, 4 sau 5 ar trebui să fie acceptate”, a menţionat managerul Volksbank.

El consideră că principala problemă pe piaţa creditării este lipsa unui ritm constant de creştere, argumentând că atât băncile cât şi companiile sunt mai precaute, ca urmare a ultimilor cinci ani dificili.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO