ZF Live

VIDEO ZF Live. Lavinia Elena Bâlteanu, director Direcţia Statisticii Pieţei Muncii la INS: România a pierdut 900.000 de salariaţi în perioada de criză. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 16 iulie

Autor: Octavian Calei

16.07.2013, 12:32 543

Economia românească a pierdut 900.000 de salariaţi în perioada de criză declanşată în 2008, a spus Lavinia Elena Bâlteanu, director Direcţia Statisticii Pieţei Muncii din cadrul Institutului Naţional de Statistică, prezentă la emisiunea de business ZF Live de marţi, 16 iulie.

„Efectivul salariaţilor a cunoscut un trend ascendent în ultima perioadă cu mici fluctuaţii, dar în general, de la debutul perioadei de criză, când ajunsesem la aproape 5 milioane de salariaţi, am înregistrat un trend descendent până în martie 2011. Efectivul salariaţilor a început să crească şi pe acelaşi trend ne aflăm şi astăzi”, a spus Elena Bâlteanu.

În februarie 2011 mai erau înregistraţi în economie 4,1 milioane de angajaţi, ceea ce înseamnă că aproape 1 milion de salariaţi au fost disponibilizaţi din companiile care funcţionează pe teritoriul ţării.

Punctul de maxim a fost atins la jumătatea lui 2008, când erau 5 milioane de angajaţi, iar în februarie 2011, punctul de minim, când a revenit pe un trend ascendent. România a pierdut aproximativ 900.000 de salariaţi în perioada de criză.

Ultimele date statistice disponibile pe luna mai arată că sunt 4,4 milioane de salariaţi în economia românească. Datele rezultă dintr-o cercetare statistică lunară în a cărei sferă de cuprindere nu sunt incluse unităţile care au sub 4 salariaţi.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO