ZF Live

VIDEO ZF Live. Mişu Negriţoiu, preşedintele ING România: Suntem în situaţie de criză economică mondială. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 13 iunie

Autor: Octavian Calei

13.06.2013, 14:19 5379

Situaţia economică pe plan mondial este o conjunctură de criză, PIB al României micşorându-se cu 10% în ultimii ani, a spus Mişu Negriţoiu, preşedintele ING România, prezent la emisiunea de business ZF Live de joi, 13 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

“Suntem în situaţie de criză mondială. Avem altfel de probleme. Economia României a scăzut cu aproape 10% în aceşti ani, deficitul de cont curent a scăzut la 3% de la 14%, au ieşit o grămadă de bani din ţară”, a spus Negriţoiu.

Preşedintele ING România consideră că problema eficienţei băncilor rezidă în indicatorul return on equity, situat undeva sub 10% în România, cu mult sub media europeană.

„Suntem o piaţă şchioapă. Nu mai avem nimic, noi pe piaţa de equity am închis tot. Pare că suntem o piaţă dezvoltată la întâmplare, dezvoltată din exterior”, a explicat Mişu Negriţoiu.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO