ZF Live

Video ZF Live. Olteanu, lavacow.com: Avem la vânzare un tablou de Adrian Ghenie, care a vândut anul trecut o lucrare de 2 mil euro

18.03.2015, 14:03 245

Lavacow.com este prima casă de licitaţii de artă exclusiv online din Europa de Est, proiect lansat anul trecut, şi care la licitaţia din 30 de martie va avea în ofertă o lucrare de Adrian Ghenie, tânăr care a vândut anul trecut un tablou de 2 mil euro la Londra, a spus miercuri la ZF Live Cristina Olteanu, unul dintre fondatorii casei de licitaţii.

„Este un concept nou. Cumpărătorii sunt din România, dar şi din alte ţări din Europa de Est. Lucrările sunt de asemenea din zonă, din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia sau România. Pe plan internaţional, anul trecut licitaţiile online au avut cam 6% din piaţa de artă, în creştere de 25% faţă de 2013”.

Spre deosebire de alte case de licitaţii online din străinătate, lavacow.com permite participanţilor să îşi aleagă un avatar şi să participe la licitaţie dintr-o cameră virtuală, ca într-un joc video.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO