ZF Live

VIDEO ZF Live. Peste jumătate dintre români preferă vinul alb, demidulce şi demisec. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 20 septembrie cu Ovidiu Gheorghe, PVV şi Matei Garici, unvinpezi.ro

Autor: Cătălina Butan

20.09.2013, 15:46 275

Peste jumătate dintre români preferă vinul alb, demidulce şi demisec, preferinţă moştenită de la generaţiile anterioare, a spus la ZF Live Ovidiu Gheorghe, preşedintele Patronatului Viei şi Vinului din România la ZF LIVE.

“La nivel naţional cam 60% este consumul de vin alb, demi-dulce, demi-sec. Înainte de revoluţie s-au plantat multe soiuri albe, deoarece sunt mai productive decât cele roşii.  Venim cu nişte obiceiuri de consum pe care le-am moştenit”, a spus Ovidiu Gheorghe în emisiunea ZF Live de vineri, 20 septembrie.

Producţia de vin pentru acest an este estimată la 4 milioane de hectolitri, pentru o suprafaţă de 180.000 hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care jumătate cu soiuri nobile şi cealaltă jumătate cu soiuri pentru consum casnic, a mai spus Gheorghe la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO